We informeren u graag over onze aangepaste werkwijze tgv corona.
Lees meer...

Tijdens het weekend en op feestdagen kan je in de voormiddag van 10.00 uur tot 12.00 uur voor “spoedeisende pijnklachten” terecht op het nummer 070/22 20 88.

Kleine ongemakken of kleine problemen met de beugel zijn heel vaak gemakkelijk zelf op te lossen.
Dit is met name handig tijdens bijvoorbeeld vakanties of in het weekend.

 • Een uitneembare beugel die stuk is, mag je uitlaten.
 • Een uitneembare beugel die tegen je tandvlees drukt, mag je uitlaten.
 • Een losse bracket blijft meestal vastzitten aan de draad, zoniet hou je de bracket zorgvuldig bij en breng je hem mee om terug vast te laten kleven.
 • Een losse band laat je best zitten. Je laat je orthodontische apparatuur (buitenbeugel of uitneembare plaat) even uit.
 • Als een draadje prikt, probeer de draad om te buigen of af te knippen met een nagelschaartje.
  Je kan ook tijdelijk “was” gebruiken om je te beschermen.
 • Wanneer een separatie-elastiek spontaan verloren gaat net voor je afspraak, dan stelt er zich geen probleem en is er normaal ruimte om een bandje te plaatsen. Wanneer de separatie-elastiek evenwel verloren is gegaan door jouw toedoen (prutsen aan elastiek), dan moet je telefonisch contact opnemen met de praktijk om te kijken of de elastiek eventueel herplaatst moet en/of kan worden vóór je volgende afspraak.
 • Indien je tijdens je orthodontische behandeling een trauma (ongeluk) meemaakt, maak je eerst een afspraak met uw tandarts alvorens naar ons te komen.
  De tandarts zal eventueel een RX-opname nemen om te kijken of er tandheelkundige verzorging nodig is alvorens we orthodontisch kunnen herstellen.

Gelieve ons tijdens de raadpleging op te bellen voor een afspraak zodat je verder kan geholpen worden.